Évelők

Kategória: Évelők »

Golgota (fagyérzékeny)

Tehát ezt a fajta csoportot a komolyabb fagyok beállta előtt ajánlott bevinni a lakásba, szuterénba, téli kertbe. A most felsorolandó fajták nem igényelnek meleget, 3-8 OC fok is elég nekik az átteleléshez, ilyenkor kevésbé öntözzük.  Nyáron kiültethetjük, vagy csak a cserepet lesüllyeszthetjük a földbe. Napos helyet szeretik. Támrendszert igényelnek, ha jól érzik magukat, akkor 2-3 m-t is nőhetnek egy évben. A nyár folyamán hozzák sorra csodálatos virágaikat.

2500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Golgoták, télállók

Ez a növénycsoport nagyon különleges, egyedi virágokkal bír. Ha valaki egyszer megismeri, bizton mondom, hogy szerelmese lesz ennek a növénycsoportnak, akárcsak én. Különösebb takarás nélkül -15 o C fokig jól bírja, alatta ajánlott letakarni vastagon avarral a töveket. Ha kisebb és az állványról, kerítésről lefejthetők a hajtások, akkor érdemes vesződni vele és a földön körbe csavarni, majd vastagon befedni lombbal. Tavasszal, a hideg elmúltával távolítsuk el a takarót. Intenzív fejlődésük akár 4-5 m hosszan is képes egy év alatt elfutni. Napos helyet és a tápdús földet szereti, az öntözést meghálálja. Júniustól októberig nyílik, néha nagy tömegben. A következő fajtáknál főleg a színekről írok.

2500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Gumós fehér liliom

Nem hagymás, hanem kerek gumóból fejlődik eme különleges növény, amely augusztusban hozza 30-50 cm-es száron liliomra emlékeztető fehér virágait. Fontos, hogy a gumók a föld felett legyenek, csak az alsó 20%, meg a gyökerek legyenek a földben. Az erősebb példányok oldalán hozzák az új gumókat.

1000 Ft / 1 gumó

Gyöngyvirág

Ki ne ismerné és szeretné ezt az 10-15 cm-es fehér virágfüzérrel bíró növényt. Illata csodálatos, semmihez sem hasonlítható. Nyílási ideje április vége –május eleje, kimondottan anyák napja kedvenc virága. Főleg árnyékos, félárnyékos helyre ültessük, de a napos helyet is bírja.  Szállítás: 6-8 növény /1db

1000 Ft / db

Gyöngyvirág cserje

Kifejlett korban kb. 1,2-1,5 m-re megnövő, nagyon tetszetős, fehér gyöngyvirágra emlékeztető virágokból alkot akár 30-40 cm-es virágfüzért. Nyílási ideje május, hosszan tartja virágait.  Lehetőleg napos helyre ültessük. Érdemes eme szépség részére helyet szorítani kertünkben.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Gyűszűvirág

Nagyon tetszetős, élénk színekben pompázik főleg krém, bordó, lilás és ezek árnyalatában. A szár magassága ideális esetben akár a 1,5 métert is elérheti. Kiváló és dekoratív vágó virág a padlóvázákban.  Igénytelen, de a tápdús földet és az öntözést meghálálja. Virágzás ideje a nyár eleje.

1500 Ft / 3 db

Hóbogyó

Nyár végén hozza fehér gömb termését a cserje szárán, néha egy csoportban 10-15 db is van. Nevét a tömeges bogyóiról kapta. Igénytelen a talajjal szemben, árnyékon is szépen díszlik.

1500 Ft / 1 tő

Ibolya

Főleg árnyékos – félárnyékos helyen díszlik jól, de a napot is bírja. Gyorsan elszaporodik, igazi talajtakaró növény.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Ilex vagy magyal

Ki ne ismerné és csodálná a karácsonyi képeslapokról ránk mosolygó piros bogyók sokaságát zöld tüskés levelek közül. Késő ősszel és télen az áttelelő madarak örömmel fogyasztják a tápanyagokban gazdag piros bogyókat. Fiatal korban öntözzük, melyet meghálál. Nem hiányozhat a kertjéből.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Jázmin

Mindenki ismeri ezt a nevet, de a növénycsoportot kevésbé. Tápanyagban gazdag földben gyorsan fejlődik és tavasszal, nyár elején fajtától függően hozza fehér csoportos, nagyon illatos virágait. Koszorúba körbe vagy állványra futtassuk. Napos helyet kedveli.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)
« előző  1 2 3 4 5 6 7 8  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: