Évelők

Kategória: Évelők »

Borostyán

Ki ne ismerné ezt a gyönyörű talajtakarót, de mellette falakra, kerítésre, fákra futtatható csodás növényt. Idősebb példányai virágszárakat hoznak, s rajta csoportokban hozza fekete termését, mely virágkötészetben használható. Főleg az árnyékos helyeket kedveli, de a napon is kiválóan díszlik. Szállítási méret: 15-50 cm

950 Ft / db

Cigaretta fukszia

Nagyon dekoratív eme fuksziára emlékeztető virág, melynek csőszerű virágai sárga, piros színben pompáznak nyár, illetve ősz folyamán nagy tömegben. Napos helyet kedveli, tápdús földben öntözés mellett csodálatos színfoltot ad az Ön virágai között. Szabadba kiültetve még csodálatosabb. 1 éves, illetve friss szaporításból tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Citromfa

Szabadföldi teljesen télálló citromfa különlegesség. Akár 4-5 m magasságra is képes megnőni. Temérdek termése októberre besárgul. Bőrszerű sötétzöld leveleivel mediterrán hangulatot varázsol kertjébe. A boltban vásárolható citrom nagyságához és íz-aromájához 60-65%-ban ér fel. 1 éves kis fiatal növényeket tudok küldeni. Igénytelen, a tápdús talajt és az öntözést meghálálja.

1000 Ft / tő (a növekedésükkel később változhat)

Citromzsálya

Nagyon különleges, a citromtól sokkal erősebb íz aromával bír. A levél dörzsöléssel egyből meggyőződhetünk a csodás illatáról. Tápdús földben egész nagy bokrot alkothat, leveleit teába, koktélokba citrom helyett rakhatjuk. Nyáron bőségesen öntözzük, télen kevésbé. Viszonylag hűvös, száraz helyen tartsuk. Frissen gyökereztetett dugványokat küldök.

1000 Ft / 1 tő

Datúra sárga

A birtokomban lévő növények közül talán ez az egyik legcsodálatosabb. Most, amikor ezeket a gondolatokat írom, a növényházam végében lévő, talán 25 éves virágtövön kb. 500 virág nyílik egyszerre. CSODÁLATOS!!! Igénytelen dézsás növény teraszra, erkélyre kirakva a környezetet uralhatja. Nyár végén, ősszel hozza a kb. 25-30cm hosszú élénksárga nagyon illatos virágait. Rendszeresen öntözzük. Erős töveket tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Díszbabér

Nagyon dekoratív az örökzöld bőrszerű leveleivel. Gyorsan nő, magról is szaporítható. Magányosan vagy csoportosan is ültethetjük, az árnyékot is jól viseli. Több változata van, főleg a levél nagyságától függően. A szárazságot jól tűri.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Díszcsalán

Ezt a növényt szabadban és cserépben is nevelhetjük, fő díszei az ezüstös zöld hajtásai, melyek mérsékelten futnak. Nyáron hozza érdekes sárga virágait. Főleg árnyékos helyre ültessük. Szállítási méret: 10-30 cm

950 Ft / db

Díszkonkoly

Csodálatos püspöklila virága május-júniusban nyílik a kb. 80 cm-es száron. Virágai mellett ezüstös-szürke szöszös levelei különlegesek. Ősi növény, a tápdús talajt meghálálja. Jól bírja a szárazságot, árnyékba és napra is ültethetjük.

1000 Ft / db

Díszpaprika

Gyors növekedésű, bokros vagy akár fának is nevelhető. Kifejlett magassága a 80-100 cm-t is elérheti. Fehér virágai nem különösen díszesek, ellenben a kerek, beérő bogyói narancssárga színben nagyon dekoratívak. Igénytelen növény, szereti a tápdús talajt, rendszeresen öntözzük. 1 éves növényeket tudok küldeni.

500 Ft / 1 tő

Ecetfa

Nevével szemben, inkább laza bokornak nevezném. Érdekes szabdalt levele mellett virágkötészetben is használható. Nagyon dekoratív a barna-vörös termése. Igénytelen, ellenálló fajta, a napos helyet jobban szereti.

1500 Ft / 1 tő
« előző  1 2 3 4 5 6 7  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: