Fává nevelhetők

Abutilon csüngő

Nagyon különleges, összetett virágokat hoz, melynek a felső része piros, alul meg sárga. Ágai enyhén csüngőek, ajánlott karózni. Gyönyörű bokrot alkot. Szereti a napot és az öntözést.

1500 Ft / 1 tő

Babér

Főzéskor, ételízesítéskor nincs más feladata, mint a saját babér bokráról vagy fájáról néhány levelet letör és felhasználja. Az aromája mellett sötétzöld csipkés szélű levelei is nagyon dekoratívak. Napos helyen tartsuk, igénytelen növény. 10-25 cm-es növényeket küldök.

1000 Ft / 1 tő

Cigaretta fukszia

Nagyon dekoratív eme fuksziára emlékeztető virág, melynek csőszerű virágai sárga, piros színben pompáznak nyár, illetve ősz folyamán nagy tömegben. Napos helyet kedveli, tápdús földben öntözés mellett csodálatos színfoltot ad az Ön virágai között. Szabadba kiültetve még csodálatosabb. 1 éves, illetve friss szaporításból tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Datúra sárga

A birtokomban lévő növények közül talán ez az egyik legcsodálatosabb. Most, amikor ezeket a gondolatokat írom, a növényházam végében lévő, talán 25 éves virágtövön kb. 500 virág nyílik egyszerre. CSODÁLATOS!!! Igénytelen dézsás növény teraszra, erkélyre kirakva a környezetet uralhatja. Nyár végén, ősszel hozza a kb. 25-30cm hosszú élénksárga nagyon illatos virágait. Rendszeresen öntözzük. Erős töveket tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Díszpaprika

Gyors növekedésű, bokros vagy akár fának is nevelhető. Kifejlett magassága a 80-100 cm-t is elérheti. Fehér virágai nem különösen díszesek, ellenben a kerek, beérő bogyói narancssárga színben nagyon dekoratívak. Igénytelen növény, szereti a tápdús talajt, rendszeresen öntözzük. 1 éves növényeket tudok küldeni.

500 Ft / 1 tő

Ehető fukszia

Ínyenceknek ajánlom ezt a különleges növényt, mely nagy tömegben hozza sok apró ciklámen színű virágait. Majd bogyókat fejleszt és amikor azok szürkés kékre beérnek, simán fogyaszthatók, persze nem túl nagyok. Fát is nevelhetünk belőle. A különlegességeket kedvelőknek ajánlom.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Encián

Ki ne hallott volna az encián színről. Erről a növényről kapta a nevét, amely egy fantasztikus sötétlila színt takar.  Gyors fejlődésű, kedvező esetben egész nyáron, késő őszig hozza nagy tömegben csodálatos virágait. Tápdús talajba, bő cserépbe vagy dézsába ültessük. Bőven öntözzük, nagyon meghálálja. Formás fát nevelhetünk belőle. Télen pár OC fokon teleltessük, tavasszal metsszük vissza, illetve, ha ősszel túl nagy, akkor is visszavághatjuk.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kalapácsvirág

Ez a növény akkor virágzik, amikor a többiek pihennek. Nyáron hozza enyhén szöszös, hosszúkás leveleit a méteres száron. Tél végén, februárban, márciusban pedig nagy csoportokban a hajtások végén különleges rózsaszínű virágait. Fává is nevelhetjük. Télen pár OC fokon is teleltethetjük. Igénytelen növény.

1500 Ft / 1 tő

Szobahárs

Hajtásai vége felé hozza különböző színű, enyhén csüngő virágait. Gyors növekedésű, könnyen lehet fát nevelni belőle. Levelei általában zöldek, de nekem sárga-zöld-tarka változatban is van melyek tenyér nagyságúak is lehetnek. Igénytelen, de a törődést meghálálja.

1500 Ft / db-től (változattól függően)

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: