Közepes növekedésűek

Aster

Igénytelen növény, jól bírja a szárazságot. Nagy tömegben hozza csoportokban a különböző színű virágait. Népiesen kései őszirózsának is hívják. Nyílása szeptember második fele – október eleje.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Bazsarózsa

Ki ne szeretné ezt az ősi növényt, amely egy kertből sem hiányozhat.Talajjal szemben nem igényes, de a jó tápanyagban gazdag talajban jobban fejlődik és szebb. Színe rózsaszínű, a fő virágszár jó esetben elágazik és egy szár akár 5-6 virágot is hozhat.

1500 Ft / 1 tő

Estike

Június közepétől hozza élénksárga virágait a közel 1,5 m magasságig megnövő virágszáron.  Mint a neve is elárulja estefelé, kb. fél 9-kor kezd nyílni. Éjszaka szabályosan világít és reggel 9 óra, valamint fél 10 körül elhervad a virága. Mindennap új virágot hoz. Nem igényes a talajjal szemben, a szárazságot jól tűri. Két változatban van.

1500 Ft / 3 tő-től (változattól függően)

Fátyolvirág vad változata

Igénytelen, gyorsan bokrosodó, akár magról is szaporítható. Nagy tömegben hozza apró fehér virágait. A klasszikus fátyolka őse lehet, amely egyes helyeken árokpartok mentén is megtalálható. Nyílási ideje október, csokor lazítóként is használható.

1000 Ft / 1 tő

Gyűszűvirág

Nagyon tetszetős, élénk színekben pompázik főleg krém, bordó, lilás és ezek árnyalatában. A szár magassága ideális esetben akár a 1,5 métert is elérheti. Kiváló és dekoratív vágó virág a padlóvázákban.  Igénytelen, de a tápdús földet és az öntözést meghálálja. Virágzás ideje a nyár eleje.

1500 Ft / 3 db

Liget szépe

Néhányan az estikével keverik össze, de eme szépség alacsonyabb és gyakorlatilag egy szinten hozza virágait, tehát nem egy megnyúlt szár. Virágai egész nap nyílnak és szerkezetileg hasonló az estikéhez. A kertben gyönyörű sárga foltot képez. Igénytelen, de a napos helyet jobban szereti.

1000 Ft / 1 tő

Mexikói zsálya

Ki ne szeretne olyan virágot, amelyik egy tövön különböző színű virágot hozna. Ebben a növényben ez megvan. Az egyik virága piros, a másik félig piros-félig fehér, a következő negyedig piros, az ötödik pedig akár tiszta fehér. Virágai kisebb lepkére emlékeztetők, viszonylag nagy tömegben nyílnak a nyár elejétől a fagyokig. Nagy hideg esetén szárai egy része elfagyhat, de tavasszal tőből kihajt. Napos helyre ültessük. Nagyon különleges növény, melyet kevesen ismernek.

1500 Ft / 1 tő

Mocsári hibiszkusz

Ki ne ismerné ezt a különleges szépséggel bíró növényt. Virág nagysága akár egy kisebb tányér méretét is elérheti. Virág szára kb. 1-1,2 m magasságát is eléri. Egymás után hozza a nyár folyamán gyönyörű virágait. Szereti a tápdús talajt és az öntözést meghálálja. Tőosztással vagy magvetéssel szaporítható. Gazdag színváltozatban termesztik.

2000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Muskotály zsálya

Érdekes, közel 1 m magas száron hozza élénk, rózsaszínű virágait. Levelei szürkés zöldek, barázdáltak.  Érdekes nagy levelei és különleges virágai főleg a régi kertekben voltak láthatók korábban.  Szereti a nedvességet, egyébként igénytelen.

900 Ft / 1 tő

Papagájvirág

Ez a növény azért kapta nevét, mert amikor zöld termését leszakítjuk, melyen egy kis kapaszkodó marad és rátesszük egy pohár szélére, teljesen úgy néz ki, mint egy vizet ivó papagáj. Kb. 1,2-1,5 m magasra megnő, virágai barnásak, csoportban nyílnak és a rovarok nagyon szeretik. Igénytelen, bármelyik talajt jól bírja. Termése szárazkötészetben használható.

1000 Ft / 1 tő
« előző  1 2  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: