Kúszó növények

Golgoták, télállók

Ez a növénycsoport nagyon különleges, egyedi virágokkal bír. Ha valaki egyszer megismeri, bizton mondom, hogy szerelmese lesz ennek a növénycsoportnak, akárcsak én. Különösebb takarás nélkül -15 o C fokig jól bírja, alatta ajánlott letakarni vastagon avarral a töveket. Ha kisebb és az állványról, kerítésről lefejthetők a hajtások, akkor érdemes vesződni vele és a földön körbe csavarni, majd vastagon befedni lombbal. Tavasszal, a hideg elmúltával távolítsuk el a takarót. Intenzív fejlődésük akár 4-5 m hosszan is képes egy év alatt elfutni. Napos helyet és a tápdús földet szereti, az öntözést meghálálja. Júniustól októberig nyílik, néha nagy tömegben. A következő fajtáknál főleg a színekről írok.

2500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Lonc

Sárgás-fehér illatos virágait a hajtások végén hozza a nyár folyamán. Intenzív fejlődésű, métereket képes nőni egy év alatt. Napos helyre ültessük. Szárazságot jól viseli, talajjal szemben igénytelen.

1500 Ft / 1 tő

Tölcséres folyondár, piros

A kb. 10-15 cm hosszú csoportban hozott virágai pirosas-barnás színben nyílnak a nyár folyamán. Gyors növekedésű, falra, fákra is felfuthat. Gyökérről több méterre az anyatőtől is kihajthat. Igénytelen, de a napos helyet jobban szereti.

1500 Ft / 1 tő

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: