Egyéb téli védelmet igénylő növények

Agapanthus, szerelemvirág

Hosszú, akár egy méteres száron hozza gömb alakban elrendezett, kék színű virágait. Gyors növekedésű,  a napos helyet szereti, de lehetőleg rendszeresen öntözzük. Virágait nyár közepén hozza, magról is szaporítható. 1-2 éves növényeket tudok küldeni.

1000 Ft / db

Citromzsálya

Nagyon különleges, a citromtól sokkal erősebb íz aromával bír. A levél dörzsöléssel egyből meggyőződhetünk a csodás illatáról. Tápdús földben egész nagy bokrot alkothat, leveleit teába, koktélokba citrom helyett rakhatjuk. Nyáron bőségesen öntözzük, télen kevésbé. Viszonylag hűvös, száraz helyen tartsuk. Frissen gyökereztetett dugványokat küldök.

1500 Ft / 1 tő

Gumós fehér liliom

Nem hagymás, hanem kerek gumóból fejlődik eme különleges növény, amely augusztusban hozza 30-50 cm-es száron liliomra emlékeztető fehér virágait. Fontos, hogy a gumók a föld felett legyenek, csak az alsó 20%, meg a gyökerek legyenek a földben. Az erősebb példányok oldalán hozzák az új gumókat.

1000 Ft / 1 gumó

Klívia

Nagyon korán nyíló, elegáns cserepes növényünk. Akár már februárban, márciusban is nyílhat. Virágját sokáig megtartja, pláne, ha hűvös helyre helyezzük a nyílási időben. Általában narancssárga színben nyílnak, de előfordulhat halványsárga különböző színárnyalatban, illetve virág formában. Erős növényt tudok küldeni narancssárga színben.

2000 Ft / db

Kukoricalevél

Bőrszerű, nagy levelei adják ennek az ősrégi növénynek a szépségét. Hajdanában templomokban szokták nagyobb edényekben tartani, olyan fény viszonyok között, ahol szinte semmi másfajta növény nem maradt meg, ott jól érzi magát. Teleltetése pár fokon, de állítólag a fagyot is elviseli, ebben az esetben azonban nap nem érheti. Teljesen igénytelen növény.

2000 Ft / 1 tő

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: