Fás szárúak

Aranyvessző (Aranyeső)

Népies nevén aranyesőnek is nevezik, holott az egy sárgát nyíló fa. Ezt a növényt szinte mindenki ismeri. Kora tavasszal hozza a virágszáron egymás után aranysárga virágait. Jól hajtható, így még korábban virágozhat. Igénytelen növény, napos helyre ültessük.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Babérmeggy

Nagyon dekoratív sötétzöld, bőrszerű levelei vannak. Igazán dekoratívak, esetleg kisebb fát is nevelhetünk belőle.  Egyesek bent a lakásban is tartják. Az erősebb fagyoktól takarással védjük. -15 C fok alatt az erősebb növények is kifagyhatnak. 20-30 cm-es példányokat tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Bálványfa

Könnyen összetéveszthető az ecetfával főleg fiatal korában, de ez hirtelen erőre kap és akár nagy fává válhat, míg az ecetfa inkább bokor. Különleges a hosszú szabdalt összetett levele, és a barnás virága. Igénytelen, gyökereiről új növényeket hoz. Viszonylag nagy teret biztosítsunk számára.

1500 Ft / 1 tő

Boglárka cserje

Sárga virágait szinte egész évben hozza, mindig lehet a bokorban látni 1-2 virágot, még a hóból is kikandikálnak. A fő virágzási ideje a tavasz vége. Igénytelen gyorsan bokrosodó fajta.

1500 Ft / 1 tő

Citromfa

Szabadföldi teljesen télálló citromfa különlegesség. Akár 4-5 m magasságra is képes megnőni. Temérdek termése októberre besárgul. Bőrszerű sötétzöld leveleivel mediterrán hangulatot varázsol kertjébe. A boltban vásárolható citrom nagyságához és íz-aromájához 60-65%-ban ér fel. 1 éves kis fiatal növényeket tudok küldeni. Igénytelen, a tápdús talajt és az öntözést meghálálja.

1000 Ft / tő (a növekedésükkel később változhat)

Díszbabér

Nagyon dekoratív az örökzöld bőrszerű leveleivel. Gyorsan nő, magról is szaporítható. Magányosan vagy csoportosan is ültethetjük, az árnyékot is jól viseli. Több változata van, főleg a levél nagyságától függően. A szárazságot jól tűri.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Ecetfa

Nevével szemben, inkább laza bokornak nevezném. Érdekes szabdalt levele mellett virágkötészetben is használható. Nagyon dekoratív a barna-vörös termése. Igénytelen, ellenálló fajta, a napos helyet jobban szereti.

1500 Ft / 1 tő

Füge

Ki ne ismerné és szeretné ezt a mediterrán növényt.  A fiatal növényeket védett helyre ültessük, lehetőleg déli fekvésű helyre, s jó, ha valami épület vagy egyéb műtárgy védelmet nyújt neki északról.  A komolyabb fagyok beálltával ajánlott letakarni, főleg a fiatalabb növényeket. Idősebb példányok az áttelelt kis fügéket kora nyárra beérlelhetik, míg a másod termését őszre. Az öntözést meghálálja.

1500 Ft / 1 tő

Goji bogyó

Gondolom sokan hallottak már erről az elvileg csodatevő növényről, mely termésének fogyasztása szinte minden porcikánkra jó hatással bír. Napos helyre ültessük, lilás virágait nyáron, esetenként ősszel is hozza. Termése piros, nyújtott bogyószerű. Igénytelen, erős töveket tudok küldeni.

2500 Ft / 1 tő

Gyöngyvirág cserje

Kifejlett korban kb. 1,2-1,5 m-re megnövő, nagyon tetszetős, fehér gyöngyvirágra emlékeztető virágokból alkot akár 30-40 cm-es virágfüzért. Nyílási ideje május, hosszan tartja virágait.  Lehetőleg napos helyre ültessük. Érdemes eme szépség részére helyet szorítani kertünkben.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)
« előző  1 2 3  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: