Fás szárúak

Hóbogyó

Nyár végén hozza fehér gömb termését a cserje szárán, néha egy csoportban 10-15 db is van. Nevét a tömeges bogyóiról kapta. Igénytelen a talajjal szemben, árnyékon is szépen díszlik.

1500 Ft / 1 tő

Ilex vagy magyal

Ki ne ismerné és csodálná a karácsonyi képeslapokról ránk mosolygó piros bogyók sokaságát zöld tüskés levelek közül. Késő ősszel és télen az áttelelő madarak örömmel fogyasztják a tápanyagokban gazdag piros bogyókat. Fiatal korban öntözzük, melyet meghálál. Nem hiányozhat a kertjéből.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Jezsámen

Népiesen jázminnak nevezik ezt a nagyon kellemes, különleges illatú fehér virágokkal bíró cserjét. Egészen nagy bokorrá is megnőhet. Talajjal szemben igénytelen. Május végén, június elején nyílik. Én nagyon szeretem ezt a növényt.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kerti hibiszkusz

Mindenki ismeri ezt a dekoratív cserjét, amely kisebb fává is nevelhető. Érdekes színfoltot alkot kertünkben vagy az utcán sorba kiültetve vagy akár sövénynek nevelve. Fehér, kék, rózsaszín virágban pompáznak vegyesen. A birtokomban lévő növendékek közül nem tudom, hogy melyik, milyen színű. Igénytelen, a szárazságot jól bírja, de ha öntözzük, meghálálja. Szállítás különböző méretekben.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Málna júliustól-novemberig

Csodálatos málnafajta, mely Horvátországból származik. Az előző évi hajtásokon június közepétől július közepéig élénkpiros, édes, nagy bogyói láthatók. Míg más fajták ekkor befejezik a terméshozást, addig ez a fajta az új hajtásokon hozza a következő terméseit, mely július végétől akár novemberig nagy tömegben fordul elő. Napos, jó tápanyagban gazdag talajba ültessük és lehetőleg öntözzük, nagyon meghálálja.

1500 Ft / 1 tő

Nyári orgona

Nyár közepén, végén hozza nagy tömegben a hajtások végén hosszú kecses virágait különböző színekben. Télen hajlamos a visszafagyásra, melyet tavasszal távolítsunk el a tövekről. Viszonylag gyorsan fejlődik, igénytelen növény.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Parasztbarack

Gyors fejlődésű, akár már 3 éves korában terem. Nagyon ízletes, közepes nagyságú terméseit szeptember hónapban hozza nagy tömegben.  A csemeték között előfordul piros húsú és daránci barack is. Tavasszal metsszük meg és ha sok termést hoz, kis korban lehet leszedni belőlük, ekkor kevesebb, de jóval nagyobb gyümölcsöket kapunk. Igénytelen, ellenálló fajta.

2500 Ft / 1 tő

Piros akác

Gyors növekedésű, pár éves korában már virágzik. Májusban hozza sötét rózsaszínű, pirosas virágait. Képes nagy fává fejlődni. Parkokba ültethetjük egyesével vagy hármasával. Nagyon érdekes színfoltot hoz létre. Igénytelen, ellenálló fajta.

1500 Ft / 1 tő

Szivarfa

Természetes környezetben a legkésőbb nyíló díszfa.  Virágait laza csoportban hozza szőlőfürt szerűen, fehér színben. Június végén, július elején nyílik. Nyár végén, ősszel nagyon dekoratívak a szivarforma termései, amiről a nevét is kapta. Napos helyre ültessük, igénytelen szív alakú nagy levelei is mutatósak. Igénytelen, gyors fejlődésű.

1500 Ft / 1 tő

Tarka kecskerágító

Nagyon dekoratív a zöld, sárga tarka levelekkel bíró bokor, esetenként fává is nevelhető. Csodálatos, amikor a kb. 1,2 m magas tőről csüngenek le a gyönyörű hajtások. Igénytelen, viszonylag erős növényeket tudok küldeni.

2500 Ft / 1 tő

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: