Évelők

Kategória: Évelők »

Abutilon csüngő

Nagyon különleges, összetett virágokat hoz, melynek a felső része piros, alul meg sárga. Ágai enyhén csüngőek, ajánlott karózni. Gyönyörű bokrot alkot. Szereti a napot és az öntözést.

1500 Ft / 1 tő

Agapanthus, szerelemvirág

Hosszú, akár egy méteres száron hozza gömb alakban elrendezett, kék színű virágait. Gyors növekedésű,  a napos helyet szereti, de lehetőleg rendszeresen öntözzük. Virágait nyár közepén hozza, magról is szaporítható. 1-2 éves növényeket tudok küldeni.

1000 Ft / db

Aranyvessző (Aranyeső)

Népies nevén aranyesőnek is nevezik, holott az egy sárgát nyíló fa. Ezt a növényt szinte mindenki ismeri. Kora tavasszal hozza a virágszáron egymás után aranysárga virágait. Jól hajtható, így még korábban virágozhat. Igénytelen növény, napos helyre ültessük.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Aster

Igénytelen növény, jól bírja a szárazságot. Nagy tömegben hozza csoportokban a különböző színű virágait. Népiesen kései őszirózsának is hívják. Nyílása szeptember második fele – október eleje.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Babér

Főzéskor, ételízesítéskor nincs más feladata, mint a saját babér bokráról vagy fájáról néhány levelet letör és felhasználja. Az aromája mellett sötétzöld csipkés szélű levelei is nagyon dekoratívak. Napos helyen tartsuk, igénytelen növény. 10-25 cm-es növényeket küldök.

1000 Ft / 1 tő

Babérmeggy

Nagyon dekoratív sötétzöld, bőrszerű levelei vannak. Igazán dekoratívak, esetleg kisebb fát is nevelhetünk belőle.  Egyesek bent a lakásban is tartják. Az erősebb fagyoktól takarással védjük. -15 C fok alatt az erősebb növények is kifagyhatnak. 20-30 cm-es példányokat tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Bálványfa

Könnyen összetéveszthető az ecetfával főleg fiatal korában, de ez hirtelen erőre kap és akár nagy fává válhat, míg az ecetfa inkább bokor. Különleges a hosszú szabdalt összetett levele, és a barnás virága. Igénytelen, gyökereiről új növényeket hoz. Viszonylag nagy teret biztosítsunk számára.

1500 Ft / 1 tő

Bazsarózsa

Ki ne szeretné ezt az ősi növényt, amely egy kertből sem hiányozhat.Talajjal szemben nem igényes, de a jó tápanyagban gazdag talajban jobban fejlődik és szebb. Színe rózsaszínű, a fő virágszár jó esetben elágazik és egy szár akár 5-6 virágot is hozhat.

1500 Ft / 1 tő

Boglárka cserje

Sárga virágait szinte egész évben hozza, mindig lehet a bokorban látni 1-2 virágot, még a hóból is kikandikálnak. A fő virágzási ideje a tavasz vége. Igénytelen gyorsan bokrosodó fajta.

1500 Ft / 1 tő

Boldogasszony tenyere

Dédanyáink ősi növénye, melynek lándzsa alakú levelét az imakönyvbe tették könyvjelző gyanánt. Különleges aromával bír, talán egy rágógumira emlékeztető. Sárga virágait kb. 80 cm-es száron hozza, de a levelei adják különleges értékét. Igénytelen, de az öntözést meghálálja.

1500 Ft / db
« előző  1 2 3 4 5 6  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: