Évelők

Kategória: Évelők »

Liget szépe

Néhányan az estikével keverik össze, de eme szépség alacsonyabb és gyakorlatilag egy szinten hozza virágait, tehát nem egy megnyúlt szár. Virágai egész nap nyílnak és szerkezetileg hasonló az estikéhez. A kertben gyönyörű sárga foltot képez. Igénytelen, de a napos helyet jobban szereti.

1000 Ft / 1 tő

Lonc

Sárgás-fehér illatos virágait a hajtások végén hozza a nyár folyamán. Intenzív fejlődésű, métereket képes nőni egy év alatt. Napos helyre ültessük. Szárazságot jól viseli, talajjal szemben igénytelen.

1500 Ft / 1 tő

Málna júliustól-novemberig

Csodálatos málnafajta, mely Horvátországból származik. Az előző évi hajtásokon június közepétől július közepéig élénkpiros, édes, nagy bogyói láthatók. Míg más fajták ekkor befejezik a terméshozást, addig ez a fajta az új hajtásokon hozza a következő terméseit, mely július végétől akár novemberig nagy tömegben fordul elő. Napos, jó tápanyagban gazdag talajba ültessük és lehetőleg öntözzük, nagyon meghálálja.

1500 Ft / 1 tő

Meténg

Nemes nagylevelű változatban tudom küldeni ezt a sötétzöld, fényes levelekkel bíró igazi talaj takarót. Árnyékos – félárnyékos helyre ültessük. Nyár folyamán hozza elszórtan élénk kék virágait. Enyhén futós növény.

950 Ft / 1 tő

Mexikói zsálya

Ki ne szeretne olyan virágot, amelyik egy tövön különböző színű virágot hozna. Ebben a növényben ez megvan. Az egyik virága piros, a másik félig piros-félig fehér, a következő negyedig piros, az ötödik pedig akár tiszta fehér. Virágai kisebb lepkére emlékeztetők, viszonylag nagy tömegben nyílnak a nyár elejétől a fagyokig. Nagy hideg esetén szárai egy része elfagyhat, de tavasszal tőből kihajt. Napos helyre ültessük. Nagyon különleges növény, melyet kevesen ismernek.

1500 Ft / 1 tő

Mocsári hibiszkusz

Ki ne ismerné ezt a különleges szépséggel bíró növényt. Virág nagysága akár egy kisebb tányér méretét is elérheti. Virág szára kb. 1-1,2 m magasságát is eléri. Egymás után hozza a nyár folyamán gyönyörű virágait. Szereti a tápdús talajt és az öntözést meghálálja. Tőosztással vagy magvetéssel szaporítható. Gazdag színváltozatban termesztik.

2000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Muskotály zsálya

Érdekes, közel 1 m magas száron hozza élénk, rózsaszínű virágait. Levelei szürkés zöldek, barázdáltak.  Érdekes nagy levelei és különleges virágai főleg a régi kertekben voltak láthatók korábban.  Szereti a nedvességet, egyébként igénytelen.

900 Ft / 1 tő

Nyári orgona

Nyár közepén, végén hozza nagy tömegben a hajtások végén hosszú kecses virágait különböző színekben. Télen hajlamos a visszafagyásra, melyet tavasszal távolítsunk el a tövekről. Viszonylag gyorsan fejlődik, igénytelen növény.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Papagájvirág

Ez a növény azért kapta nevét, mert amikor zöld termését leszakítjuk, melyen egy kis kapaszkodó marad és rátesszük egy pohár szélére, teljesen úgy néz ki, mint egy vizet ivó papagáj. Kb. 1,2-1,5 m magasra megnő, virágai barnásak, csoportban nyílnak és a rovarok nagyon szeretik. Igénytelen, bármelyik talajt jól bírja. Termése szárazkötészetben használható.

1000 Ft / 1 tő

Papsajt mályva

Sokan gyermekkorunkban akár a termését is fogyasztottuk ennek a mezei növénynek. A birtokomban lévő fajta élénk lilás színű virágokat hoz, magassága elérheti a 1,3 m magasságot is. Nagyon dekoratív, a nyár elején nyílik. Erős növényeket tudok küldeni. Napos helyet szereti, igénytelen, a szárazságot jól bírja.

1500 Ft / 3 tő
« előző  1 2 3 4 5 6 7 8  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: