Évelők

Kategória: Évelők »

Télálló fuksziák

Számomra a legkedveltebb növények a fuksziák.  Tavasszal kb. április közepén kezdenek kibújni a talajból, majd gyors növekedéssel június végére elérik a virágzási fejlettséget és szerencsés esetben akár novemberig, illetve az erősebb fagyok beálltáig nyílnak. A fagyok megjelenésekor a töveket ajánlott földel vagy lombbal betakarni a fagykárok elkerülése végett. Tavasszal áprilisban eme takaró anyagot távolítsuk el. Lehetőleg félárnyékos helyre ültessük. Az öntözést, tápoldatozást meghálálja. Nagyon sok színben és virágméretben található ez a fajta csoport. Nekem kb.18 fajtám van, ebből 10-ből tudok is küldeni. Az itt leírtak minden fajtára vonatkoznak, csak a szín és méretbeli különbségeket emelem ki a következőkben.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Tiszafa

Gyönyörű sötétzöld színét télen, nyáron megőrzi függetlenül az évszaktól. Gyors növekedésű, fát is lehet nevelni belőle.  Árnyékon és napon is egyaránt díszlik. Igénytelen, idősebb növények piros bogyót hoznak. 20-40 cm-es növényeket küldök.

2000 Ft / 1 tő

Tölcséres folyondár, piros

A kb. 10-15 cm hosszú csoportban hozott virágai pirosas-barnás színben nyílnak a nyár folyamán. Gyors növekedésű, falra, fákra is felfuthat. Gyökérről több méterre az anyatőtől is kihajthat. Igénytelen, de a napos helyet jobban szereti.

1500 Ft / 1 tő

Törpe sásliliom

Virága teljesen a hagymás liliomok virágára hasonlít, de ennek a növénynek csak sűrű gyökérzete van. Magassága kb. 30-40 cm. Élénk okkersárga virágai nyár elején nyílnak. Igénytelen növény, napon és félárnyékban egyaránt jól érzi magát.

1000 Ft / db

Tüske nélküli szeder

Gyors növekedésű intenzív fajta, a szárán semmi tüske sem található. Nyár közepén hozza csomókban fekete bogyó termését, mely érdekes egyedi aromával bír. Kerítés, állvány és romos melléképületek mellé is ültethető. Könnyen készíthetünk belőle házilag is ízletes szörpöt, lekvárt. Erős növényeket küldök.

3000 Ft / 1 tő

Vadrózsa apróvirágú

Egy évben legalább kétszer szerez örömet a kert tulajdonosának. Először, amikor májusban hozza nagy tömegben fehér, viszonylag apró virágait. Másodszor pedig ősszel, amikor fürtökben hozza apró termését, amely nagyon dekoratív és virágkötészetben is használható. Igénytelen, gyors növekedésű fajta. Erős példányokat tudok küldeni.

1000 Ft / 1 tő

Vörös tölgy

Tölgyfa talán az erdők királya, de ha késő ősszel még bepirosodik a levele még sokkal különlegesebb. Intenzív növekedésű. Egy éves növényeket tudok küldeni.

1000 Ft / db

Zebracsíkos fű

Különös látványt nyújt ez a hosszában fehér csíkos díszfű, mely magassága elérheti akár a 1,5 métert is. Zöld övezetbe ültetve nagyon dekoratív. Lehetőleg napos helyre ültessük.

1500 Ft / 1 tő
« előző  3 4 5 6 7 8  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: