Télálló fuksziák

Számomra a legkedveltebb növények a fuksziák.  Tavasszal kb. április közepén kezdenek kibújni a talajból, majd gyors növekedéssel június végére elérik a virágzási fejlettséget és szerencsés esetben akár novemberig, illetve az erősebb fagyok beálltáig nyílnak. A fagyok megjelenésekor a töveket ajánlott földel vagy lombbal betakarni a fagykárok elkerülése végett. Tavasszal áprilisban eme takaró anyagot távolítsuk el. Lehetőleg félárnyékos helyre ültessük. Az öntözést, tápoldatozást meghálálja. Nagyon sok színben és virágméretben található ez a fajta csoport. Nekem kb.18 fajtám van, ebből 10-ből tudok is küldeni. Az itt leírtak minden fajtára vonatkoznak, csak a szín és méretbeli különbségeket emelem ki a következőkben.

Változatok:

Blue Sarah
A legbiztosabban áttelelő fajta, virága felül fehér, belül kék. Intenzív növekedésű. 2018-ban szabadban 1,6 m magasságot, 2020-ban 2,2 m-t ért el, és több száz virág volt rajta egyszerre, egy tövön.
Cikkszám: 033/A
Ár: 2000 Ft / 1 tő
Rendelhető
Legszebb piros-lila változatú
Közepes virág nagyságú, 50-60 cm-es magasságú, de akár elérheti az 1,5 m-t is. Nagy tömegben hozza főleg ősszel talán legszebb, legformásabb virágait.
Cikkszám: 033/B
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Londoni apró
Levelei apró, lándzsa alakúak. Virágai viszonylag aprók, piros-lila színben nyílnak nagy tömegben.
Cikkszám: 033/C
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Magellánika
A legegyszerűbb és legismertebb télálló fukszia, az 1-1,3 m magasságot is elérhetik az erősebb bokrok. Júniustól hozza rengeteg apró, de hosszú piros-lila virágait.
Cikkszám: 033/D
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Magellánika tarka levelű
Talán lazább szerkezetű, fehér, zöld tarka levelei különösek. Virágai piros lilák, apró hosszúkásak.
Cikkszám: 033/E
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Nagy virágú (fehér külső-belül piros)
Intenzív növekedésű, erőteljes tő válhat belőle. Óriási nagy virágai nagyon dekoratívak. Gyönyörű fajta.
Cikkszám: 033/F
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Nagyvirágú piros-lila
Intenzív erős hajtásokon hozza a legnagyobb piros-lila virágait. Talán kevesebb virágot hoz, de ezt a nagysága ellensúlyozza.
Cikkszám: 033/G
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Rózsaszínű
Nagyon tetszetős babarózsaszínű virágait nagy tömegben hozza egész nyáron. Érdekes, különleges fajta.
Cikkszám: 033/H
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Szabadföldi piros-kék
Viszonylag nagy virágai szezonálisan nyílnak, magassága kb. 30-40 cm.
Cikkszám: 033/I
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Turbános
Virágszerkezete nagyon különleges, virágszirmai a turbánliliomhoz hasonlóan felperdülnek. Piros-lila színben nyílik a viszonylag hosszú száron, amely esetenként el se ágazik és akár a 2 m hosszúságot is elérheti. Futós fajtaként is felfoghatjuk.
Cikkszám: 033/K
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Blue Atala
Fehér külső, belül lila, közepes növekedésű, 60-80 cm magasságú közepes virágnagysággal bíró fajta különlegesség. Bőségesen hozza virágait, június végétől. Ellenálló fajta.
Cikkszám: 033/L
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Rózsaszínű ciklámen
Kívül halvány rózsaszínű, belül sötét ciklámen. Viszonylag apró virágokat hoz, halvány zöld levelei közt nagyon tetszetős e különleges pasztell színű fukszia fajta.
Cikkszám: 033/M
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Fehér
Nagyon különleges kisebb és hosszúkás tiszta egyszínű hófehér virágok a sötét levelek között. Illetve még nagyobb a hatása, ha a szomszédai piros-lilásak. Kb. 1 m magasságra megnő.
Cikkszám: 033/N
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Trikolor
Mint a neve is elárulja, ez a fukszia fajta 3 színű, külsejének a felső harmada, nyaka sötét-bordó, az alsó része halvány rózsaszínű, a belseje pedig sötét lila. Gyors növekedésű, kb. 1 m-re megnövő fukszia különlegesség, levelei kissé kerekek.
Cikkszám: 033/O
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Törpe piros-lila
Kívül piros, belül lila, kissé kerek virágok díszítik a kb. 30-40 cm-es növényeket. Ajánlott a félárnyékos sziklakertekbe ültetni, így élénkíti a főleg a pozsgásokból álló növénytársulást.
Cikkszám: 033/P
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Törpe piros-fehér
Külseje piros, belül fehér az előző törpe fajtához hasonlóan sziklakertbe is ajánlom.
Cikkszám: 033/R
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Rózsaszínű-fehér
Viszonylag alacsony, 50-70 cm-re megnövő fukszia fajta. Rózsaszínű külsejével, fehér belsejével érdekes helyet foglal el az erősebb színű fuksziák között.
Cikkszám: 033/S
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Magellánika piros-szárú
Fajta leírása hasonló 33/D-hez, csak ennél az a különlegesség, hogy a növény szára szinte vörös, és a virágzás előtt, illetve alatta is különleges az élénk színű szárak látványa.
Cikkszám: 033/T
Ár: 1500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Shakespeare fukszia
2000 nyarán, Shakespeare szülőházának kertjéből kértem, Stratford-ból. Aránylag nagyobb levelei vannak e különleges fajtának, mely virágai csőszerűek, sötét narancs színűek, alul sárga. Virágszerkezetét szinte a gyűszűvirágéhoz lehet hasonlítani. Kertjéből nem hiányozhat ez a fuksziához hasonlatos, de eltérő virágszerkezetű fajta. Az első virágszálakat, már májusban kihozhatja, s nyílnak, majd újabb virágszárat fejleszt, és többször nyílik a késő-ősz beálltáig. Természetesen ez a leírás az idősebb példányokra vonatkozik, kb. 1 m magasságra is megnőhet.
Cikkszám: 033/U
Ár: 2000 Ft / 1 tő
Rendelhető

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: