Bemutatkozás

Kertészetünk Dél-Dunántúlon, Kaposvártól 15 km-re, Bárdudvarnokon található, a Zsippói Madár- és Élménypark területén. Amennyiben fel szeretné keresni kertészetünket, akkor a Madár- és Élményparkot jelölő táblákat kísérjék figyelemmel.

Péntek László, agrármérnök vagyok. Fiatal koromtól fogva gyűjtője voltam a különböző növényeknek. Miután Zsippó területén megvásároltam egy 2,5 hektáros területet, már nem volt akadálya, hogy gyakoroljam ezt a „szenvedélyemet”.

A kertészet területén több örökzöld, lombhullató fa és cserje fellelhető. A parkot számos hagymás, egyéves és évelő növény díszíti. Büszkeséggel tölt el, hogy fóliasátramban mediterrán, dézsás és a 0-5 Celsius fok között teleltethető egyéb növénykülönlegességek megtalálhatók. Például: díszgyömbér, golgoták, szobahársak, kukoricalevél, mexikói zsályák, citromzsálya és egyéb növények. Az országban talán egyedülállóként közel 20 fajta télálló fuksziával és 5 fajta télálló golgotával rendelkezem. Az említett növények télen takarással kint hagyhatók.

Jelen körülmények között 130-140 fajta növény, illetve ezek szaporítóanyaga közül tudok igény szerint küldeni. A növények között sok a régi fajtájú növény, amely nagyanyáink és dédnagyanyáink korából származik. Az év folyamán készletemet 40-50 növényfajta szaporításával szeretném növelni. A növényeket a weblapon nagyrészt magyar névvel szerepeltetem.

Amennyiben kertészetünk felkeltette érdeklődését, akkor keressen fel bennünket személyesen, vagy rendeljen telefonon, illetve levélben. Szállítási feltételek »

Figyelmébe szeretnénk ajánlani a tulajdonunkban lévő a Zsippói Madár- és Élményparkot is, melyről további információkat talál az alábbi weboldalon: http://zsipposzepe.fw.hu.


Tisztelettel és köszönettel:

Péntek László

Cím, postacím: 7478 Bárdudvarnok, Zsippó ltp. 50.
Telefon: 06/82/713-089 és 06-30-517-7430
E-mail:

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: