Szabadföldi dísznövények (fagyállók)

Aranyvessző (Aranyeső)

Népies nevén aranyesőnek is nevezik, holott az egy sárgát nyíló fa. Ezt a növényt szinte mindenki ismeri. Kora tavasszal hozza a virágszáron egymás után aranysárga virágait. Jól hajtható, így még korábban virágozhat. Igénytelen növény, napos helyre ültessük.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Aster

Igénytelen növény, jól bírja a szárazságot. Nagy tömegben hozza csoportokban a különböző színű virágait. Népiesen kései őszirózsának is hívják. Nyílása szeptember második fele – október eleje.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Babérmeggy

Nagyon dekoratív sötétzöld, bőrszerű levelei vannak. Igazán dekoratívak, esetleg kisebb fát is nevelhetünk belőle.  Egyesek bent a lakásban is tartják. Az erősebb fagyoktól takarással védjük. -15 C fok alatt az erősebb növények is kifagyhatnak. 20-30 cm-es példányokat tudok küldeni.

1500 Ft / 1 tő

Bálványfa

Könnyen összetéveszthető az ecetfával főleg fiatal korában, de ez hirtelen erőre kap és akár nagy fává válhat, míg az ecetfa inkább bokor. Különleges a hosszú szabdalt összetett levele, és a barnás virága. Igénytelen, gyökereiről új növényeket hoz. Viszonylag nagy teret biztosítsunk számára.

1500 Ft / 1 tő

Bazsarózsa

Ki ne szeretné ezt az ősi növényt, amely egy kertből sem hiányozhat.Talajjal szemben nem igényes, de a jó tápanyagban gazdag talajban jobban fejlődik és szebb. Színe rózsaszínű, a fő virágszár jó esetben elágazik és egy szár akár 5-6 virágot is hozhat.

1500 Ft / 1 tő

Boglárka cserje

Sárga virágait szinte egész évben hozza, mindig lehet a bokorban látni 1-2 virágot, még a hóból is kikandikálnak. A fő virágzási ideje a tavasz vége. Igénytelen gyorsan bokrosodó fajta.

1500 Ft / 1 tő

Boldogasszony tenyere

Dédanyáink ősi növénye, melynek lándzsa alakú levelét az imakönyvbe tették könyvjelző gyanánt. Különleges aromával bír, talán egy rágógumira emlékeztető. Sárga virágait kb. 80 cm-es száron hozza, de a levelei adják különleges értékét. Igénytelen, de az öntözést meghálálja.

1500 Ft / db

Borostyán

Ki ne ismerné ezt a gyönyörű talajtakarót, de mellette falakra, kerítésre, fákra futtatható csodás növényt. Idősebb példányai virágszárakat hoznak, s rajta csoportokban hozza fekete termését, mely virágkötészetben használható. Főleg az árnyékos helyeket kedveli, de a napon is kiválóan díszlik. Szállítási méret: 15-50 cm

950 Ft / db

Citromfa

Szabadföldi teljesen télálló citromfa különlegesség. Akár 4-5 m magasságra is képes megnőni. Temérdek termése októberre besárgul. Bőrszerű sötétzöld leveleivel mediterrán hangulatot varázsol kertjébe. A boltban vásárolható citrom nagyságához és íz-aromájához 60-65%-ban ér fel. 1 éves kis fiatal növényeket tudok küldeni. Igénytelen, a tápdús talajt és az öntözést meghálálja.

1000 Ft / tő (a növekedésükkel később változhat)

Díszbabér

Nagyon dekoratív az örökzöld bőrszerű leveleivel. Gyorsan nő, magról is szaporítható. Magányosan vagy csoportosan is ültethetjük, az árnyékot is jól viseli. Több változata van, főleg a levél nagyságától függően. A szárazságot jól tűri.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)
« előző  1 2 3 4 5 6  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: