Szabadföldi dísznövények (fagyállók)

Gyöngyvirág

Ki ne ismerné és szeretné ezt az 10-15 cm-es fehér virágfüzérrel bíró növényt. Illata csodálatos, semmihez sem hasonlítható. Nyílási ideje április vége –május eleje, kimondottan anyák napja kedvenc virága. Főleg árnyékos, félárnyékos helyre ültessük, de a napos helyet is bírja.  Szállítás: 6-8 növény /1db

1000 Ft / db

Gyöngyvirág cserje

Kifejlett korban kb. 1,2-1,5 m-re megnövő, nagyon tetszetős, fehér gyöngyvirágra emlékeztető virágokból alkot akár 30-40 cm-es virágfüzért. Nyílási ideje május, hosszan tartja virágait.  Lehetőleg napos helyre ültessük. Érdemes eme szépség részére helyet szorítani kertünkben.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Gyűszűvirág

Nagyon tetszetős, élénk színekben pompázik főleg krém, bordó, lilás és ezek árnyalatában. A szár magassága ideális esetben akár a 1,5 métert is elérheti. Kiváló és dekoratív vágó virág a padlóvázákban.  Igénytelen, de a tápdús földet és az öntözést meghálálja. Virágzás ideje a nyár eleje.

1500 Ft / 3 db

Hóbogyó

Nyár végén hozza fehér gömb termését a cserje szárán, néha egy csoportban 10-15 db is van. Nevét a tömeges bogyóiról kapta. Igénytelen a talajjal szemben, árnyékon is szépen díszlik.

1500 Ft / 1 tő

Ibolya

Főleg árnyékos – félárnyékos helyen díszlik jól, de a napot is bírja. Gyorsan elszaporodik, igazi talajtakaró növény.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Ilex vagy magyal

Ki ne ismerné és csodálná a karácsonyi képeslapokról ránk mosolygó piros bogyók sokaságát zöld tüskés levelek közül. Késő ősszel és télen az áttelelő madarak örömmel fogyasztják a tápanyagokban gazdag piros bogyókat. Fiatal korban öntözzük, melyet meghálál. Nem hiányozhat a kertjéből.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Jezsámen

Népiesen jázminnak nevezik ezt a nagyon kellemes, különleges illatú fehér virágokkal bíró cserjét. Egészen nagy bokorrá is megnőhet. Talajjal szemben igénytelen. Május végén, június elején nyílik. Én nagyon szeretem ezt a növényt.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kankalin

A birtokomban lévő fajták garantáltan évtizedekig megmaradnak, osztódnak és szétszedve gyorsan növelhető állományuk.  Tehát nem olyanok, mint amit nőnapra kapnak és pár hónap múlva tönkremennek.  Nyáron öntözzük, óvjuk a kiszáradástól.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kaukázisi nőszirom

A nősziromhoz hasonló fehér – sárga virágait a virágszáron hozza egymás után kb. 20-30 cm hosszan. Különleges növény, vázába vágott virágként is nagyon dekoratív. Vetéssel könnyen szaporítható, de évek kellenek, mire nyílik.

150 Ft / 3 db

Kerti boglárka

A vad boglárkától eltérően eme szépség dupla fényes sötétsárga virágokat hoz és szaporításához indákat fejleszt. Nyílási ideje április vége-május eleje.  Félárnyékos helyre ültessük, óvjuk a kiszáradástól.

1000 Ft / 1 tő
« előző  1 2 3 4 5 6  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: