Szabadföldi dísznövények (fagyállók)

Kerti hibiszkusz

Mindenki ismeri ezt a dekoratív cserjét, amely kisebb fává is nevelhető. Érdekes színfoltot alkot kertünkben vagy az utcán sorba kiültetve vagy akár sövénynek nevelve. Fehér, kék, rózsaszín virágban pompáznak vegyesen. A birtokomban lévő növendékek közül nem tudom, hogy melyik, milyen színű. Igénytelen, a szárazságot jól bírja, de ha öntözzük, meghálálja. Szállítás különböző méretekben.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kokárdavirág

Virágai sárga, piros színben nyílnak, szerkezeti elhelyezkedésük alapján a kokárdára emlékeztetők. Levelei szürkés halványzöld lándzsa alakúak. Nyári fő virágzása után, ha levágjuk, ősszel ismét nyílik. Igénytelen, szárazságot jól tűri, napos helyre ültessük.

1500 Ft / 3 db

Korai margaréta

A legkorábban nyíló margaréta, már május elején-közepén nyílik. Ideális esetben 80-90 cm-re is megnő, virágszárai elágaznak, ha elég erős talajba ültetjük. Virágai közepes nagyságúak, tiszta fehérek, az öntözést meghálálják. Magjait elszórja és a következő évben az újonnan kelt növények a legszebbek. Napos helyre ültessük.

900 Ft / db

Liget szépe

Néhányan az estikével keverik össze, de eme szépség alacsonyabb és gyakorlatilag egy szinten hozza virágait, tehát nem egy megnyúlt szár. Virágai egész nap nyílnak és szerkezetileg hasonló az estikéhez. A kertben gyönyörű sárga foltot képez. Igénytelen, de a napos helyet jobban szereti.

1000 Ft / 1 tő

Lonc

Sárgás-fehér illatos virágait a hajtások végén hozza a nyár folyamán. Intenzív fejlődésű, métereket képes nőni egy év alatt. Napos helyre ültessük. Szárazságot jól viseli, talajjal szemben igénytelen.

1500 Ft / 1 tő

Málna júliustól-novemberig

Csodálatos málnafajta, mely Horvátországból származik. Az előző évi hajtásokon június közepétől július közepéig élénkpiros, édes, nagy bogyói láthatók. Míg más fajták ekkor befejezik a terméshozást, addig ez a fajta az új hajtásokon hozza a következő terméseit, mely július végétől akár novemberig nagy tömegben fordul elő. Napos, jó tápanyagban gazdag talajba ültessük és lehetőleg öntözzük, nagyon meghálálja.

1500 Ft / 1 tő

Meténg

Nemes nagylevelű változatban tudom küldeni ezt a sötétzöld, fényes levelekkel bíró igazi talaj takarót. Árnyékos – félárnyékos helyre ültessük. Nyár folyamán hozza elszórtan élénk kék virágait. Enyhén futós növény.

950 Ft / 1 tő

Mexikói zsálya

Ki ne szeretne olyan virágot, amelyik egy tövön különböző színű virágot hozna. Ebben a növényben ez megvan. Az egyik virága piros, a másik félig piros-félig fehér, a következő negyedig piros, az ötödik pedig akár tiszta fehér. Virágai kisebb lepkére emlékeztetők, viszonylag nagy tömegben nyílnak a nyár elejétől a fagyokig. Nagy hideg esetén szárai egy része elfagyhat, de tavasszal tőből kihajt. Napos helyre ültessük. Nagyon különleges növény, melyet kevesen ismernek.

1500 Ft / 1 tő

Mocsári hibiszkusz

Ki ne ismerné ezt a különleges szépséggel bíró növényt. Virág nagysága akár egy kisebb tányér méretét is elérheti. Virág szára kb. 1-1,2 m magasságát is eléri. Egymás után hozza a nyár folyamán gyönyörű virágait. Szereti a tápdús talajt és az öntözést meghálálja. Tőosztással vagy magvetéssel szaporítható. Gazdag színváltozatban termesztik.

2000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Muskotály zsálya

Érdekes, közel 1 m magas száron hozza élénk, rózsaszínű virágait. Levelei szürkés zöldek, barázdáltak.  Érdekes nagy levelei és különleges virágai főleg a régi kertekben voltak láthatók korábban.  Szereti a nedvességet, egyébként igénytelen.

900 Ft / 1 tő
« előző  1 2 3 4 5 6  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: