Szabadföldi dísznövények (fagyállók)

Díszcsalán

Ezt a növényt szabadban és cserépben is nevelhetjük, fő díszei az ezüstös zöld hajtásai, melyek mérsékelten futnak. Nyáron hozza érdekes sárga virágait. Főleg árnyékos helyre ültessük. Szállítási méret: 10-30 cm

950 Ft / db

Díszkonkoly

Csodálatos püspöklila virága május-júniusban nyílik a kb. 80 cm-es száron. Virágai mellett ezüstös-szürke szöszös levelei különlegesek. Ősi növény, a tápdús talajt meghálálja. Jól bírja a szárazságot, árnyékba és napra is ültethetjük.

1000 Ft / db

Ecetfa

Nevével szemben, inkább laza bokornak nevezném. Érdekes szabdalt levele mellett virágkötészetben is használható. Nagyon dekoratív a barna-vörös termése. Igénytelen, ellenálló fajta, a napos helyet jobban szereti.

1500 Ft / 1 tő

Estike

Június közepétől hozza élénksárga virágait a közel 1,5 m magasságig megnövő virágszáron.  Mint a neve is elárulja estefelé, kb. fél 9-kor kezd nyílni. Éjszaka szabályosan világít és reggel 9 óra, valamint fél 10 körül elhervad a virága. Mindennap új virágot hoz. Nem igényes a talajjal szemben, a szárazságot jól tűri. Két változatban van.

1500 Ft / 3 tő-től (változattól függően)

Évelő búzavirág

Ki ne örülne, ha nem kellene évente vetni a búzavirágot. A levelei eltérőek, nagyobbak és szabdaltak. Lilás virágait 60-80 cm-es száron hozza május-júniusban. Igénytelen növény, főleg a napos helyet kedveli.

1000 Ft / db

Fátyolvirág vad változata

Igénytelen, gyorsan bokrosodó, akár magról is szaporítható. Nagy tömegben hozza apró fehér virágait. A klasszikus fátyolka őse lehet, amely egyes helyeken árokpartok mentén is megtalálható. Nyílási ideje október, csokor lazítóként is használható.

1000 Ft / 1 tő

Francia mahónia

Franciaországban a Loire menti kastélykertek némelyikében fordul elő eme kb. 40 cm magasságig megnövő, fényes, mahóniára emlékeztető levelekkel bíró növény. A mahóniával szemben nem bökős, inkább selymes tapintású a levele. Parkba ültetve nagyon dekoratív gömböket képes alkotni. Árnyékos helyre ültessük. Igazi különlegesség, ne hiányozzon a kertjéből.

1500 Ft / db

Füge

Ki ne ismerné és szeretné ezt a mediterrán növényt.  A fiatal növényeket védett helyre ültessük, lehetőleg déli fekvésű helyre, s jó, ha valami épület vagy egyéb műtárgy védelmet nyújt neki északról.  A komolyabb fagyok beálltával ajánlott letakarni, főleg a fiatalabb növényeket. Idősebb példányok az áttelelt kis fügéket kora nyárra beérlelhetik, míg a másod termését őszre. Az öntözést meghálálja.

1500 Ft / 1 tő

Goji bogyó

Gondolom sokan hallottak már erről az elvileg csodatevő növényről, mely termésének fogyasztása szinte minden porcikánkra jó hatással bír. Napos helyre ültessük, lilás virágait nyáron, esetenként ősszel is hozza. Termése piros, nyújtott bogyószerű. Igénytelen, erős töveket tudok küldeni.

2500 Ft / 1 tő

Golgoták, télállók

Ez a növénycsoport nagyon különleges, egyedi virágokkal bír. Ha valaki egyszer megismeri, bizton mondom, hogy szerelmese lesz ennek a növénycsoportnak, akárcsak én. Különösebb takarás nélkül -15 o C fokig jól bírja, alatta ajánlott letakarni vastagon avarral a töveket. Ha kisebb és az állványról, kerítésről lefejthetők a hajtások, akkor érdemes vesződni vele és a földön körbe csavarni, majd vastagon befedni lombbal. Tavasszal, a hideg elmúltával távolítsuk el a takarót. Intenzív fejlődésük akár 4-5 m hosszan is képes egy év alatt elfutni. Napos helyet és a tápdús földet szereti, az öntözést meghálálja. Júniustól októberig nyílik, néha nagy tömegben. A következő fajtáknál főleg a színekről írok.

2500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)
« előző  1 2 3 4 5 6  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: