Golgoták, télállók

Ez a növénycsoport nagyon különleges, egyedi virágokkal bír. Ha valaki egyszer megismeri, bizton mondom, hogy szerelmese lesz ennek a növénycsoportnak, akárcsak én. Különösebb takarás nélkül -15 o C fokig jól bírja, alatta ajánlott letakarni vastagon avarral a töveket. Ha kisebb és az állványról, kerítésről lefejthetők a hajtások, akkor érdemes vesződni vele és a földön körbe csavarni, majd vastagon befedni lombbal. Tavasszal, a hideg elmúltával távolítsuk el a takarót. Intenzív fejlődésük akár 4-5 m hosszan is képes egy év alatt elfutni. Napos helyet és a tápdús földet szereti, az öntözést meghálálja. Júniustól októberig nyílik, néha nagy tömegben. A következő fajtáknál főleg a színekről írok.


Változatok:

Dunaújvárosi
Intenzív növekedésű, egészen nagy virágú. A virág szélei rojtosak. A színe fehér-kék. Levelei majd egy férfitenyérnyi nagyságra is megnőhetnek. Egyik legkelendőbb fajta.
Cikkszám: 035/A
Ár: 2500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Élénk kék
Közepes intenzitású a fejlődése, színe fehér-kék. A kék színe nagyon erős, közepes nagyságú virágait tömegesen hozza.
Cikkszám: 035/B
Ár: 2500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Fehér
Gyors növekedésű, korán akár már májusban, nyár elején hozza nagy tömegben hófehér virágait. Ideális esetben termést is hoz, ami fogyasztható, illetve vetéssel tovább szaporítható. Nagyon tetszetős fajta.
Cikkszám: 035/C
Ár: 2500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Halvány kék
Nagyon ellenálló fajta, a szárazságot jól bírja. Virágaiban halvány kék és fehér csíkok váltakoznak.
Cikkszám: 035/D
Ár: 2500 Ft / 1 tő
Rendelhető
Illatos kék
Gyönyörű égszínkék és fehér váltakozó sávok alkotják a virágját, amelyek nagy tömegben nyílnak. Illata elég erős, elmenve mellette is lehet érezni kellemes, édeskés illatát. Nem hiányozhat kertjéből, fejlődése közepes intenzitású.
Cikkszám: 035/E
Ár: 2500 Ft / 1 tő
Rendelhető

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: