Évelők

Kategória: Évelők »

Ehető fukszia

Ínyenceknek ajánlom ezt a különleges növényt, mely nagy tömegben hozza sok apró ciklámen színű virágait. Majd bogyókat fejleszt és amikor azok szürkés kékre beérnek, simán fogyaszthatók, persze nem túl nagyok. Fát is nevelhetünk belőle. A különlegességeket kedvelőknek ajánlom.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Encián

Ki ne hallott volna az encián színről. Erről a növényről kapta a nevét, amely egy fantasztikus sötétlila színt takar.  Gyors fejlődésű, kedvező esetben egész nyáron, késő őszig hozza nagy tömegben csodálatos virágait. Tápdús talajba, bő cserépbe vagy dézsába ültessük. Bőven öntözzük, nagyon meghálálja. Formás fát nevelhetünk belőle. Télen pár OC fokon teleltessük, tavasszal metsszük vissza, illetve, ha ősszel túl nagy, akkor is visszavághatjuk.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Estike

Június közepétől hozza élénksárga virágait a közel 1,5 m magasságig megnövő virágszáron.  Mint a neve is elárulja estefelé, kb. fél 9-kor kezd nyílni. Éjszaka szabályosan világít és reggel 9 óra, valamint fél 10 körül elhervad a virága. Mindennap új virágot hoz. Nem igényes a talajjal szemben, a szárazságot jól tűri. Két változatban van.

1500 Ft / 3 tő-től (változattól függően)

Évelő búzavirág

Ki ne örülne, ha nem kellene évente vetni a búzavirágot. A levelei eltérőek, nagyobbak és szabdaltak. Lilás virágait 60-80 cm-es száron hozza május-júniusban. Igénytelen növény, főleg a napos helyet kedveli.

1000 Ft / db

Fátyolvirág vad változata

Igénytelen, gyorsan bokrosodó, akár magról is szaporítható. Nagy tömegben hozza apró fehér virágait. A klasszikus fátyolka őse lehet, amely egyes helyeken árokpartok mentén is megtalálható. Nyílási ideje október, csokor lazítóként is használható.

1000 Ft / 1 tő

Fehér plumbágó

Nagyon különleges, kevésbé ismert, csodálatos cserepes növény. Gyors növekedésű, ha jól érzi magát, akár métereket is hajthat egy évben. Nyár folyamán és ősszel hozza tenyérnyi csomókban fehér összetett virágait. Állványra vagy koszorúba futtassuk. Igénytelen, a napot kedveli, de a szárazságot jól tűri. Egy éves növényeket küldök.

1000 Ft / 1 tő

Fitonia

Régi növény, nagyanyánk korában volt fénykora ennek a jobb sorsra érdemes dísznövénynek. A kifejlett növény két részből áll, a föld feletti tőrózsából és minél idősebb, annál dúsabb, hosszabb a levele. A második része a szaporítására kifejlesztett hosszú száron hozott bujtások, melyek ha  nem kerülnek eltávolításra, egyre  bokrosabbak, nagyobbak, szebbek lesznek. Három színben tudok küldeni.

1000 Ft / db-től (változattól függően)

Francia mahónia

Franciaországban a Loire menti kastélykertek némelyikében fordul elő eme kb. 40 cm magasságig megnövő, fényes, mahóniára emlékeztető levelekkel bíró növény. A mahóniával szemben nem bökős, inkább selymes tapintású a levele. Parkba ültetve nagyon dekoratív gömböket képes alkotni. Árnyékos helyre ültessük. Igazi különlegesség, ne hiányozzon a kertjéből.

1500 Ft / db

Füge

Ki ne ismerné és szeretné ezt a mediterrán növényt.  A fiatal növényeket védett helyre ültessük, lehetőleg déli fekvésű helyre, s jó, ha valami épület vagy egyéb műtárgy védelmet nyújt neki északról.  A komolyabb fagyok beálltával ajánlott letakarni, főleg a fiatalabb növényeket. Idősebb példányok az áttelelt kis fügéket kora nyárra beérlelhetik, míg a másod termését őszre. Az öntözést meghálálja.

1500 Ft / 1 tő

Goji bogyó

Gondolom sokan hallottak már erről az elvileg csodatevő növényről, mely termésének fogyasztása szinte minden porcikánkra jó hatással bír. Napos helyre ültessük, lilás virágait nyáron, esetenként ősszel is hozza. Termése piros, nyújtott bogyószerű. Igénytelen, erős töveket tudok küldeni.

2500 Ft / 1 tő
« előző  1 2 3 4 5 6 7 8  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: