Évelők

Kategória: Évelők »

Jezsámen

Népiesen jázminnak nevezik ezt a nagyon kellemes, különleges illatú fehér virágokkal bíró cserjét. Egészen nagy bokorrá is megnőhet. Talajjal szemben igénytelen. Május végén, június elején nyílik. Én nagyon szeretem ezt a növényt.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kalapácsvirág

Ez a növény akkor virágzik, amikor a többiek pihennek. Nyáron hozza enyhén szöszös, hosszúkás leveleit a méteres száron. Tél végén, februárban, márciusban pedig nagy csoportokban a hajtások végén különleges rózsaszínű virágait. Fává is nevelhetjük. Télen pár OC fokon is teleltethetjük. Igénytelen növény.

1500 Ft / 1 tő

Kankalin

A birtokomban lévő fajták garantáltan évtizedekig megmaradnak, osztódnak és szétszedve gyorsan növelhető állományuk.  Tehát nem olyanok, mint amit nőnapra kapnak és pár hónap múlva tönkremennek.  Nyáron öntözzük, óvjuk a kiszáradástól.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kaukázisi nőszirom

A nősziromhoz hasonló fehér – sárga virágait a virágszáron hozza egymás után kb. 20-30 cm hosszan. Különleges növény, vázába vágott virágként is nagyon dekoratív. Vetéssel könnyen szaporítható, de évek kellenek, mire nyílik.

150 Ft / 3 db

Kerti boglárka

A vad boglárkától eltérően eme szépség dupla fényes sötétsárga virágokat hoz és szaporításához indákat fejleszt. Nyílási ideje április vége-május eleje.  Félárnyékos helyre ültessük, óvjuk a kiszáradástól.

1000 Ft / 1 tő

Kerti hibiszkusz

Mindenki ismeri ezt a dekoratív cserjét, amely kisebb fává is nevelhető. Érdekes színfoltot alkot kertünkben vagy az utcán sorba kiültetve vagy akár sövénynek nevelve. Fehér, kék, rózsaszín virágban pompáznak vegyesen. A birtokomban lévő növendékek közül nem tudom, hogy melyik, milyen színű. Igénytelen, a szárazságot jól bírja, de ha öntözzük, meghálálja. Szállítás különböző méretekben.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Klívia

Nagyon korán nyíló, elegáns cserepes növényünk. Akár már februárban, márciusban is nyílhat. Virágját sokáig megtartja, pláne, ha hűvös helyre helyezzük a nyílási időben. Általában narancssárga színben nyílnak, de előfordulhat halványsárga különböző színárnyalatban, illetve virág formában. Erős növényt tudok küldeni narancssárga színben.

2000 Ft / db

Kokárdavirág

Virágai sárga, piros színben nyílnak, szerkezeti elhelyezkedésük alapján a kokárdára emlékeztetők. Levelei szürkés halványzöld lándzsa alakúak. Nyári fő virágzása után, ha levágjuk, ősszel ismét nyílik. Igénytelen, szárazságot jól tűri, napos helyre ültessük.

1500 Ft / 3 db

Korai margaréta

A legkorábban nyíló margaréta, már május elején-közepén nyílik. Ideális esetben 80-90 cm-re is megnő, virágszárai elágaznak, ha elég erős talajba ültetjük. Virágai közepes nagyságúak, tiszta fehérek, az öntözést meghálálják. Magjait elszórja és a következő évben az újonnan kelt növények a legszebbek. Napos helyre ültessük.

900 Ft / db

Kukoricalevél

Bőrszerű, nagy levelei adják ennek az ősrégi növénynek a szépségét. Hajdanában templomokban szokták nagyobb edényekben tartani, olyan fény viszonyok között, ahol szinte semmi másfajta növény nem maradt meg, ott jól érzi magát. Teleltetése pár fokon, de állítólag a fagyot is elviseli, ebben az esetben azonban nap nem érheti. Teljesen igénytelen növény.

2000 Ft / 1 tő
« előző  1 2 3 4 5 6 7 8  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: