Közepes növekedésűek

Papsajt mályva

Sokan gyermekkorunkban akár a termését is fogyasztottuk ennek a mezei növénynek. A birtokomban lévő fajta élénk lilás színű virágokat hoz, magassága elérheti a 1,3 m magasságot is. Nagyon dekoratív, a nyár elején nyílik. Erős növényeket tudok küldeni. Napos helyet szereti, igénytelen, a szárazságot jól bírja.

1500 Ft / 3 tő

Szöszös ökörfarkkóró

Igazából ezzel a növénnyel régi legelőinken találkozhattunk. Azonban a mai modern kertekben, parkokban különleges látványt nyújt a közel 2 m magasságával és ebből hosszú virágszárával. Virágai sárgák, ha nagyobb területe vagy parkja van, akkor méltán igényel helyet eme növény. Teljesen igénytelen, mélyre hatoló hosszú gyökerével a nedvességet jól felszívja.

2500 Ft / 1 tő

Télálló fuksziák

Számomra a legkedveltebb növények a fuksziák.  Tavasszal kb. április közepén kezdenek kibújni a talajból, majd gyors növekedéssel június végére elérik a virágzási fejlettséget és szerencsés esetben akár novemberig, illetve az erősebb fagyok beálltáig nyílnak. A fagyok megjelenésekor a töveket ajánlott földel vagy lombbal betakarni a fagykárok elkerülése végett. Tavasszal áprilisban eme takaró anyagot távolítsuk el. Lehetőleg félárnyékos helyre ültessük. Az öntözést, tápoldatozást meghálálja. Nagyon sok színben és virágméretben található ez a fajta csoport. Nekem kb.18 fajtám van, ebből 10-ből tudok is küldeni. Az itt leírtak minden fajtára vonatkoznak, csak a szín és méretbeli különbségeket emelem ki a következőkben.

1500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Zebracsíkos fű

Különös látványt nyújt ez a hosszában fehér csíkos díszfű, mely magassága elérheti akár a 1,5 métert is. Zöld övezetbe ültetve nagyon dekoratív. Lehetőleg napos helyre ültessük.

1500 Ft / 1 tő
« előző  1 2  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: