Talajtakaró növények

Boldogasszony tenyere

Dédanyáink ősi növénye, melynek lándzsa alakú levelét az imakönyvbe tették könyvjelző gyanánt. Különleges aromával bír, talán egy rágógumira emlékeztető. Sárga virágait kb. 80 cm-es száron hozza, de a levelei adják különleges értékét. Igénytelen, de az öntözést meghálálja.

1500 Ft / db

Borostyán

Ki ne ismerné ezt a gyönyörű talajtakarót, de mellette falakra, kerítésre, fákra futtatható csodás növényt. Idősebb példányai virágszárakat hoznak, s rajta csoportokban hozza fekete termését, mely virágkötészetben használható. Főleg az árnyékos helyeket kedveli, de a napon is kiválóan díszlik. Szállítási méret: 15-50 cm

950 Ft / db

Díszcsalán

Ezt a növényt szabadban és cserépben is nevelhetjük, fő díszei az ezüstös zöld hajtásai, melyek mérsékelten futnak. Nyáron hozza érdekes sárga virágait. Főleg árnyékos helyre ültessük. Szállítási méret: 10-30 cm

950 Ft / db

Díszkonkoly

Csodálatos püspöklila virága május-júniusban nyílik a kb. 80 cm-es száron. Virágai mellett ezüstös-szürke szöszös levelei különlegesek. Ősi növény, a tápdús talajt meghálálja. Jól bírja a szárazságot, árnyékba és napra is ültethetjük.

1000 Ft / db

Évelő búzavirág

Ki ne örülne, ha nem kellene évente vetni a búzavirágot. A levelei eltérőek, nagyobbak és szabdaltak. Lilás virágait 60-80 cm-es száron hozza május-júniusban. Igénytelen növény, főleg a napos helyet kedveli.

1000 Ft / db

Francia mahónia

Franciaországban a Loire menti kastélykertek némelyikében fordul elő eme kb. 40 cm magasságig megnövő, fényes, mahóniára emlékeztető levelekkel bíró növény. A mahóniával szemben nem bökős, inkább selymes tapintású a levele. Parkba ültetve nagyon dekoratív gömböket képes alkotni. Árnyékos helyre ültessük. Igazi különlegesség, ne hiányozzon a kertjéből.

1500 Ft / db

Gyöngyvirág

Ki ne ismerné és szeretné ezt az 10-15 cm-es fehér virágfüzérrel bíró növényt. Illata csodálatos, semmihez sem hasonlítható. Nyílási ideje április vége –május eleje, kimondottan anyák napja kedvenc virága. Főleg árnyékos, félárnyékos helyre ültessük, de a napos helyet is bírja.  Szállítás: 6-8 növény /1db

1000 Ft / db

Ibolya

Főleg árnyékos – félárnyékos helyen díszlik jól, de a napot is bírja. Gyorsan elszaporodik, igazi talajtakaró növény.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kankalin

A birtokomban lévő fajták garantáltan évtizedekig megmaradnak, osztódnak és szétszedve gyorsan növelhető állományuk.  Tehát nem olyanok, mint amit nőnapra kapnak és pár hónap múlva tönkremennek.  Nyáron öntözzük, óvjuk a kiszáradástól.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kaukázisi nőszirom

A nősziromhoz hasonló fehér – sárga virágait a virágszáron hozza egymás után kb. 20-30 cm hosszan. Különleges növény, vázába vágott virágként is nagyon dekoratív. Vetéssel könnyen szaporítható, de évek kellenek, mire nyílik.

150 Ft / 3 db
« előző  1 2  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: