Benti növények (fagyérzékenyek)

Fitonia

Régi növény, nagyanyánk korában volt fénykora ennek a jobb sorsra érdemes dísznövénynek. A kifejlett növény két részből áll, a föld feletti tőrózsából és minél idősebb, annál dúsabb, hosszabb a levele. A második része a szaporítására kifejlesztett hosszú száron hozott bujtások, melyek ha  nem kerülnek eltávolításra, egyre  bokrosabbak, nagyobbak, szebbek lesznek. Három színben tudok küldeni.

1000 Ft / db-től (változattól függően)

Golgota (fagyérzékeny)

Tehát ezt a fajta csoportot a komolyabb fagyok beállta előtt ajánlott bevinni a lakásba, szuterénba, téli kertbe. A most felsorolandó fajták nem igényelnek meleget, 3-8 OC fok is elég nekik az átteleléshez, ilyenkor kevésbé öntözzük.  Nyáron kiültethetjük, vagy csak a cserepet lesüllyeszthetjük a földbe. Napos helyet szeretik. Támrendszert igényelnek, ha jól érzik magukat, akkor 2-3 m-t is nőhetnek egy évben. A nyár folyamán hozzák sorra csodálatos virágaikat.

2500 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Gumós fehér liliom

Nem hagymás, hanem kerek gumóból fejlődik eme különleges növény, amely augusztusban hozza 30-50 cm-es száron liliomra emlékeztető fehér virágait. Fontos, hogy a gumók a föld felett legyenek, csak az alsó 20%, meg a gyökerek legyenek a földben. Az erősebb példányok oldalán hozzák az új gumókat.

1000 Ft / 1 gumó

Jázmin

Mindenki ismeri ezt a nevet, de a növénycsoportot kevésbé. Tápanyagban gazdag földben gyorsan fejlődik és tavasszal, nyár elején fajtától függően hozza fehér csoportos, nagyon illatos virágait. Koszorúba körbe vagy állványra futtassuk. Napos helyet kedveli.

1000 Ft / 1 tő-től (változattól függően)

Kalapácsvirág

Ez a növény akkor virágzik, amikor a többiek pihennek. Nyáron hozza enyhén szöszös, hosszúkás leveleit a méteres száron. Tél végén, februárban, márciusban pedig nagy csoportokban a hajtások végén különleges rózsaszínű virágait. Fává is nevelhetjük. Télen pár OC fokon is teleltethetjük. Igénytelen növény.

1500 Ft / 1 tő

Klívia

Nagyon korán nyíló, elegáns cserepes növényünk. Akár már februárban, márciusban is nyílhat. Virágját sokáig megtartja, pláne, ha hűvös helyre helyezzük a nyílási időben. Általában narancssárga színben nyílnak, de előfordulhat halványsárga különböző színárnyalatban, illetve virág formában. Erős növényt tudok küldeni narancssárga színben.

2000 Ft / db

Kukoricalevél

Bőrszerű, nagy levelei adják ennek az ősrégi növénynek a szépségét. Hajdanában templomokban szokták nagyobb edényekben tartani, olyan fény viszonyok között, ahol szinte semmi másfajta növény nem maradt meg, ott jól érzi magát. Teleltetése pár fokon, de állítólag a fagyot is elviseli, ebben az esetben azonban nap nem érheti. Teljesen igénytelen növény.

2000 Ft / 1 tő

Pletyka

Szintén nagyanyánk virága volt, szinte egy lakásból sem hiányzott, eme igénytelen növény, mely az árnyékot is jól viseli. Különböző színben, levélnagyságban található, fajtától függően. Némelyik inkább bokrosodik, másikak futnak, csüngenek. Három színben tudok küldeni Önöknek.

500 Ft / 1 cserép-től (változattól függően)

Szobahárs

Hajtásai vége felé hozza különböző színű, enyhén csüngő virágait. Gyors növekedésű, könnyen lehet fát nevelni belőle. Levelei általában zöldek, de nekem sárga-zöld-tarka változatban is van melyek tenyér nagyságúak is lehetnek. Igénytelen, de a törődést meghálálja.

1500 Ft / db-től (változattól függően)
« előző  1 2  következő »

© Péntek László - Minden jog fenntartva
Weboldal:

Főoldal
Bemutatkozás
Szállítási feltételek
Kapcsolat

Kínálatunk: